Alles over Happy me Happy mama… en over Liza

Ik heb altijd al moeder willen worden, en toen was het zover…

Al voor zo lang als ik het me kan herinneren had ik de droom om moeder te worden. Ook wilde ik als klein meisje al zuster worden en zorgen voor anderen. Huisje, boompje, kindje en een leuke baan, dat waren mijn dromen. En toen was ik 25 jaar en had ik alles waarvan ik ooit had gedroomd, althans, dat dacht ik. 

Binnen vijf maanden nadat mijn zoontje Jens was geboren stortte mijn wereld volledig in. Al vijf maanden lang liep ik, zonder dat ik het doorhad, enorm te ploeteren in het moederschap. Voordat ik was bevallen had ik tientallen boeken gelezen over opvoeding, maar desondanks voelde ik me tekort schieten. Ik cijferde mezelf volledig weg en tegelijkertijd voelde ik me schuldig dat ik er niet genoeg voor mijn kind was. Ik irriteerde me aan het gehuil van mijn kind en werd steeds prikkelbaarder. Mijn lontje werd steeds maar korter. Ik raakte uitgeput en toch nam ik geen rust meer.

In die eerste vijf maanden heb ik mezelf nooit afgevraagd hoe het eigenlijk met mij ging. Constant was ik maar bezig met de zorg voor mijn zoontje. Tot het moment waarop mijn collega me vertelde dat ze een andere baan had gevonden.
Op dat moment brak ik pas écht. Ik trok het van het een op het andere moment helemaal niet meer. Alsof er nu echt ruimte kwam voor mij en hoe naar ik me voelde. Ik wilde mijn zoontje zo ver mogelijk bij me vandaan en kon alles behalve voor hem zorgen. Ik wilde alleen maar dat het stopte. Uiteindelijk ging het zelfs zo slecht met me dat ik wenste dat ik nooit zwanger was geworden. Ik wilde geen moeder meer zijn. Toen kwam er ineens het besef: dit moet stoppen!

Ik cijferde mezelf volledig weg. De eerste vijf maanden heb ik me nooit afgevraagd hoe het eigenlijk met mij ging…

Knokken en kiezen voor mezelf

Ik besloot om te gaan knokken. Ik wilde mijn energie terug en wilde ook genieten net als al die andere moeders, al had ik op dat moment nog geen idee hoe. Één ding stond voor mij wel als een paal boven water: ik moest er zelf voor gaan, niemand anders zou het voor me kunnen doen. En dus besloot ik om mezelf niet langer weg te cijferen. Mezelf op de eerste plek te zetten. En er alles aan te doen om me beter te voelen.

Ik ging in therapie, startte met meditatie, verdiepte me in persoonlijke ontwikkeling en ging naar alternatief genezers. Ik leerde om me kwetsbaar op te stellen, mijn perfectionisme los te laten en om mijn dromen na te jagen. Ik werd liever voor mezelf en ging steeds vaker mijn eigen gevoel volgen, in plaats van te doen wat anderen van me verwachtten.
. 

Ik merkte dat door voor mezelf te kiezen ik een vele leukere mama werd. Dat ik zowaar voor het eerst écht kon genieten. Niet omdat mensen zeiden dat dat moest, maar omdat ik het kon voelen. En dat ik door stil te staan bij mijn behoeften ook mijn energie waar ik zo naar had verlangd weer terug kreeg. Ik werd liever voor mezelf, voelde me steeds minder schuldig, kreeg meer zelfvertrouwen en voelde me een stuk relaxter. Bovendien werd ik een stuk geduldiger naar mijn vriend en zoontje toe en werd daardoor de sfeer in huis een stuk meer ontspannen.

Iedereen zei me altijd te genieten.

En ik kon alleen maar denken: ja, maar hoe dan?

Flash forward

Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn balans heb gevonden. Natuurlijk voel ik me niet iedere dag ontspannen en mega happy, maar ik weet wel wat ik kan doen om me weer goed te voelen. Ik kan met volle teugen genieten van het moederschap en jaag mijn dromen na. Ik voel me energieker, vrolijker en gelukkiger. Ik heb steeds meer schijt aan wat andere mensen zeggen (behalve dan als ze heel dichtbij me staan…) en volg mijn eigen gevoel. Ik ben megatrots op wat ik heb bereikt en kan inmiddels met volle overtuiging zeggen dat ik écht alles heb waar ik ooit van had gedroomd. En dat ik de moeder ben geworden die ik altijd al wilde zijn. En dat is precies wat ik jou ook gun! 

Mijn visie op moederschap is eigenlijk heel simpel: cijfer jezelf niet weg en claim die eerste plek. Als jij lekker in je vel zit kan jij die moeder zijn die je altijd al hebt willen zijn. Happy you, Happy mama!

Wat je over mij moet weten

=
Controlfreak

Ik heb graag alles goed geregeld. Vroeger was ik echt een enorme controlfreak, maar inmiddels heb ik gelukkig geleerd om alles steeds beter los te laten. Maar ja, de aard van het beestje zal nooit helemaal veranderen en dus zul je me regelmatig met to-do lijstjes in de weer zien.

=
Als ik iets in mijn kop heb...

dan heb ik het niet in mijn kont. Ik ben een Waterman en dus ook heel eigenwijs. Dat is vaak ook goed te merken. Als ik iets heb bedacht dan moet en zal het ook gaan gebeuren.

=
Eerlijkheid duurt het langst

Ik heb een hekel aan mooi weer verhalen, nepheid en arrogatie. Weg met bullshit, doe mij maar eerlijk, open en oprecht!

=
Een Brabander in hart en nieren

Al ben ik absoluut geen carnavalsvierder, diep van binnen ben ik toch echt een Brabander. Dingen als ‘ons mam’ en ‘kei goed’ zul je me dan ook nog wel eens horen zeggen. Je kan het meisje wel uit Brabant halen, maar Brabant niet uit het meisje 🙂

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat…

N

Je me nergens wakker voor mag maken. Mijn slaap is me veel te waardevol. Ik kan nogal chagerijnig worden van een nacht met minder dan 8 uur slaap…

N

Ik wel heel veel van eten houdt (en dan vooral van chocolade en sushi!). Toen ik zwanger was daarintegen verslond ik frikandellen speciaal en knakworsten…

N

Ik maar eens in de vijf maanden bij de kapper te vinden ben. Dat gefriemel in mijn haar vind ik heerlijk, maar al die onzinpraatjes over het weer en de vakantie vind ik echt verschrikkelijk.

N

Ik totaal geen meisjes-meisje ben. Ik heb een schurfthekel aan shoppen en het laatste waar ik me druk over maak is over hoe ik er uit zie. Ik draag vrijwel nooit make-up, heb tig dezelfde shirtjes in een andere kleur en loop gerust met sokken in slippers omdat het lekker zit.

N

Ik ooit met een wasbak (ja zo’n grote witte stenen) in de bus ben gestapt, omdat ik geen vervoer had om ‘m op te halen bij de groothandel en ik per se die dag een nieuwe wasbak wilde hebben. Zoals ik al zei: als ik iets in mijn kop heb dan heb ik het niet in mijn kont.

N

Ik met grote regelmaat van alles kwijt ben, vooral mijn sleutels… Als mijn kont niet vast zat dan vergeet ik die mogelijk ook nog wel eens. Gelukkig ben ik mijn kinderen nog nooit vergeten 🙂

Durf jij een kennismaking aan?

Denk jij dat ik de coach ben die jou kan helpen om de vrouw én moeder te worden die jij wilt zijn?

Vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande knop. Ik kan niet wachten je te ontmoeten!